Фінансова допомога від держави для започаткування власного бізнесу
Економіка

Фінансова допомога від держави для започаткування власного бізнесу

Економіка
Дата публікації:
5 січня 2022
Переглядів:
1074
Незаможні та безробітні зможуть стати підприємцями.

Допомога у відкритті бізнесу від держави

З 1 січня 2022 року люди, які мають малий фінансовий дохід і безробітні зможуть отримати фінансову допомогу від держави за програмою «Рука допомоги» для створення свого бізнесу.

Щоб отримати допомогу, необхідно звернутися до центру зайнятості за місцем реєстрації. При оформленні фінансової допомоги необхідно мати такі документи:

  • довідка про несудимість;
  • бізнес-план проекту, на який береться допомога.

Якщо бізнес-плану у людини немає, його допоможуть скласти в самому центрі зайнятості. Також проконсультують з нагальних питань та за необхідності проведуть тренінги та бізнес-консультації щодо ведення своєї справи як підприємець.


Як здійснюється допомога для відкриття бізнесу

Суть програми полягає у виділенні допомоги у розмірі 15 мінімальних зарплат. Цю суму можна буде використати виключно з метою оплати рахунків на покупки матеріалів та техніки для створення своєї справи. Дані кошти виділяються не на безповоротній основі. Через 3 роки після отримання допомоги та ведення підприємницької діяльності виділену суму потрібно буде повернути.

З плюсів даної програми можна виділити те, що якщо за 3 роки ведення свого бізнесу людина найняла 2 співробітників, яких направив центр зайнятості і платила податки, то суму, яку вона отримала як допомогу повертати не доведеться.

Запропоновані послуги
Сім'я
Довідка про сімейний стан
Довідка про сімейний стан
~ 1500
 
грн
Міжнародне право
Консультація з питань міжнародного права
Консультація з питань міжнародного права
~ 1100
 
грн
FREE
Послуги нотаріуса
Завірення документу
Завірення документу
~ 350
 
грн
Довіреність
~ 850
 
грн