Новий порядок отримання допомоги переселенцям
Війна

Новий порядок отримання допомоги переселенцям

Війна
Дата публікації:
2 травня 2022
Переглядів:
778
Переселенці з 01.05.2022 отримуватимуть виплати за новим порядком

З 1 квітня 2022 року в Україні змінився порядок виплати допомоги переселенцям.

Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 457. Відповідно до цієї постанови внутрішньо переміщеним особам (ВПО), відомості про яких включені до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, надається матеріальна допомога в розмірі 2000 гривень та 3000 гривень (для інвалідів, дітей).

Оформлення статусу ВПО та отримання грошової допомоги до 01.05.2022 здійснювалося абсолютно всім громадянам, які вимушено залишили свій будинок у зв'язку з воєнними діями. Для того, щоб отримувати цю допомогу необхідно:

  • Звернутися до служби соціального захисту та оформити статус ВПО та податись на виплати;
  • В онлайновому режимі можна подати на ВПО через сервіс «Дія».

Ті люди, які ще не отримали виплати по ВПО за березень та квітень, отримають їх за загальними правилами нарахування такої допомоги до 01.05.2022.

Після 01.05.2022 допомога з ВПО нараховуватиметься людям, які вимушено перемістилися з території, що розташовані в районі проведення воєнних дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Затвердження списку територій на яких проводяться бойові дії або які перебувають у тимчасовій окупації, затверджується та регулюється відповідно до бойової обстановки на території України: Міністерством з реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодженням, Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.


На нашому сайті ви можете знайти кваліфікованого спеціаліста, який надасть вам юридичну допомогу з питань біженства, а також проконсультує із захисту ваших прав.

Запропоновані послуги
Воєнні послуги
Допомога призовникам
Допомога призовникам
~ 3500
 
грн
FREE
Воєнні послуги
Допомога емігрантам
Допомога емігрантам
~ 1800
 
грн
Воєнні послуги
Допомога військовим
Допомога військовим
~ 3600
 
грн
Захист прав
Дозвіл на зброю
Дозвіл на зброю
~ 2500
 
грн
FREE
Схожі новиниВсі новини