Виплата аліментів у воєнний час
Війна

Виплата аліментів у воєнний час

Війна
Дата публікації:
5 квітня 2022
Переглядів:
2709
На окупованих територіях не можна відкривати виконавчі провадження по аліментах

Аліменти у воєнний час

Військові дії підкрались зненацька до всіх людей України, але це не є підставою не виконувати слово закону. Під час військових дій виплати аліментів ніхто не скасовував і батьки, які не проживають зі своїми дітьми, повинні виплачувати їм аліменти.

Уряд України ухвалив закон на період воєнних дій, який регулює наступне:

  • Припиняються стягнення заробітної плати, пенсії, стипендії та іншого доходу боржника (за винятком рішень про утримання аліментів та рішень, боржниками за якими є громадяни Російської Федерації);
  •  Цим законом забороняється відкриття виконавчих проваджень та вжиття заходів примусового виконання рішень на території адміністративно-територіальних одиниць, тимчасово окупованих внаслідок військової агресії Російської Федерації, у період такої окупації, але не забороняється нарахування пені за прострочення виплати аліментів на інших територіях, які не окуповані та на яких не ведуться бойові дії.

Сімейний кодекс України передбачає відповідальність за прострочення сплати аліментів, саме про це говорить стаття 196. У разі несвоєчасної сплати аліментів нараховується стягнення за рішенням суду пені у розмірі 1% від суми несплачених аліментів за кожен день прострочення.

Запропоновані послуги
Воєнні послуги
Допомога призовникам
Допомога призовникам
~ 3500
 
грн
FREE
Воєнні послуги
Допомога емігрантам
Допомога емігрантам
~ 1800
 
грн
Воєнні послуги
Допомога військовим
Допомога військовим
~ 3600
 
грн
Захист прав
Дозвіл на зброю
Дозвіл на зброю
~ 2500
 
грн
FREE
Схожі новиниВсі новини