Підвищення мінімальної заробітної плати у 2022 році
Право

Підвищення мінімальної заробітної плати у 2022 році

Право
Дата публікації:
19 січня 2022
Переглядів:
847
Підвищення розміру заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

Відновлення скасованих норм законів

Депутати Верховної Ради України зареєстрували законопроект під номером 6509 про внесення змін до статті 95 Кодексу законів про працю України. Завдання даного законопроекту - це відновлення норм Кодексу законів про працю України та Закону України «Про оплату праці», які не конституційно на думку авторів законопроекту були скасовані. Конкретно данні нововведення мають доповнити статтю 95 Кодексу законів про працю України частиною третьою, в якій буде прописано наступне:

До мінімальної заробітної плати не включаються різні доплати, надбавки, заохочувальні та компенсаційні виплати, доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я, за роботу в нічний та надурочний час, роз’їзний характер робіт, премії та інші аналогічні виплати.


Переваги нововведень

Данні доповнення за словам депутатів дадуть можливість збільшити надходження до бюджету та за рахунок них забезпечити підвищення розміру заробітної плати працівникам бюджетної сфери, також це дасть можливість підвищити рівень соціального захисту громадян, які одержують заробітну плату в сумі близько розміру мінімальної заробітної плати.

Ініціаторами даних нововведень виступили народні депутати України Тимошенко Юлія Володимирівна та Цимбалюк Михайло Михайлович.

Запропоновані послуги
Воєнні послуги
Допомога призовникам
Допомога призовникам
~ 3500
 
грн
FREE
Сім'я
Довідка про сімейний стан
Довідка про сімейний стан
~ 1500
 
грн
Воєнні послуги
Допомога військовим
Допомога військовим
~ 3600
 
грн
Послуги нотаріуса
Завірення документу
Завірення документу
~ 350
 
грн