Як відновити документи, які були втрачені під час евакуації
Суспільство

Як відновити документи, які були втрачені під час евакуації

Суспільство Війна
Дата публікації:
24 вересня 2022
Переглядів:
1070
Дублікат документа робиться суб'єктом видачі документа

Як повернути втрачений паспорт

З початком війни багато людей втратили свої документи або їх було знищено. При переїзді на нове місце або після повернення додому необхідно переглянути, чи є всі важливі документи, які були втрачені, і зрозуміти, як їх відновити.

Для оформлення нового документа, що засвідчує особу, необхідно особисто звернутися до центру надання адміністративних послуг, де необхідно надати:.

  • Подати заяву на втрачений паспорт;
  • Отримати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань (у разі крадіжки паспорта);
  • Оригінал документа, що підтверджує, про сплату адміністративного збору або довідки про звільнення від сплати адміністративного збору;
  • Підтвердження місця проживання за адресою за встановленою формою реєструючого органу.

Залежно від завантаженості ГМС (Державна міграційна служба) терміни видачі паспорта можуть відрізнятись від тих, які надає центр надання адміністративних послуг.


Як відновити втрачені правовстановлюючі документи на нерухоме майно

У ситуації, коли людина оформляла договір купівлі-продажу у державного нотаріуса, потрібно звернутися саме до нього, щоб отримати дублікат, який матиме таку ж юридичну силу, що й оригінал. Якщо оформити дублікати правовстановлюючих документів неможливо через перебування нотаріуса на тимчасово окупованій території, то можна звернутися до суду з позовною заявою про визнання права власності на об'єкт нерухомості або встановлення юридичного факту.

Якщо немає можливості ідентифікувати нотаріуса, який видавав договір купівлі-продажу, дарування тощо, необхідну вам інформацію можна отримати, зробивши платну інформаційну довідку з Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно в центрі надання адміністративних послуг. Така довідка містить як дані про власника нерухомого майна так і про сам об'єкт, номер договору, дату його укладання, особу, яка засвідчує договір, особу, яка здійснила державну реєстрацію, а також дату та час проведення державної реєстрації.

Довідка містить інформацію виключно після 2013 року, якщо майно було придбано до 2013 року, отримати інформацію можна у БТІ.

Запропоновані послуги
Воєнні послуги
Допомога призовникам
Допомога призовникам
~ 3500
 
грн
FREE
Сім'я
Довідка про сімейний стан
Довідка про сімейний стан
~ 1500
 
грн
Міжнародне право
Консультація з питань міжнародного права
Консультація з питань міжнародного права
~ 1100
 
грн
FREE
Воєнні послуги
Допомога емігрантам
Допомога емігрантам
~ 1800
 
грн