Отримання допомоги внутрішньо переміщеним особам
Війна

Отримання допомоги внутрішньо переміщеним особам

Війна
Дата публікації:
27 березня 2022
Переглядів:
930
Допомога дітям та інвалідам 3000 грн, решті 2000 грн

Як можливо отримати допомогу внутрішньо переміщеним особам

Хто такі внутрішньо переміщені особи? Це люди які перемістилися з тимчасово окупованої території у Автономній Республіці Крим і м. Севастополі, а також з територій активних бойових дій і отримали довідку про перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб (також це стосується людей які подвійно внутрішньо переміщені особи і перебувають на обліку з 2014 року)


Як буде надаватись допомога від держави

По перше необхідно звернутись до найближчого ЦНАПу (центр надання адміністративних послуг) та стати на облік, зробити це можливо, як особисто так і через портал «Дія». Після цього отримати довідку ВПО (внутрішньо переміщеної особи).

Після отримання довідки ВПО можливо зареєструватись на допомогу від держави. Для цього необхідно звернутись в Міністерство соціального захисту, ЦНАП або дистанційно через портал «Дія». Після успішної реєстрації, отримання довідки та подачі заявки стає можливим отримання грошової допомоги.


Як нараховується грошова допомога ВПО

  • Діти та люди з інвалідністю будуть отримувати грошову допомогу в розмірі – 3000 гривень.
  • Всі інші особи будуть отримувати 2000 гривень на місяць.

Виплати будуть надходити на банківський рахунок який заявник вкаже при реєстрації. Реєстрація і взяття на облік вже доступні громадянам в Центрах надання адміністративних полуг, держадміністраціях, виконавчих органів міських, районних у містах рад, уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради. На порталі «Дія» ця послуга стане доступною до кінця поточного місяця.

Запропоновані послуги
Воєнні послуги
Допомога призовникам
Допомога призовникам
від
 
500
 
грн
Воєнні послуги
Допомога емігрантам
Допомога емігрантам
від
 
800
 
грн
Воєнні послуги
Допомога військовим
Допомога військовим
від
 
500
 
грн
Захист прав
Дозвіл на зброю
Дозвіл на зброю
від
 
500
 
грн
Схожі новиниВсі новини