Отримання допомоги внутрішньо переміщеним особам
Війна

Отримання допомоги внутрішньо переміщеним особам

Війна
Дата публікації:
27 березня 2022
Переглядів:
780
Допомога дітям та інвалідам 3000 грн, решті 2000 грн

Як можливо отримати допомогу внутрішньо переміщеним особам

Хто такі внутрішньо переміщені особи? Це люди які перемістилися з тимчасово окупованої території у Автономній Республіці Крим і м. Севастополі, а також з територій активних бойових дій і отримали довідку про перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб (також це стосується людей які подвійно внутрішньо переміщені особи і перебувають на обліку з 2014 року)


Як буде надаватись допомога від держави

По перше необхідно звернутись до найближчого ЦНАПу (центр надання адміністративних послуг) та стати на облік, зробити це можливо, як особисто так і через портал «Дія». Після цього отримати довідку ВПО (внутрішньо переміщеної особи).

Після отримання довідки ВПО можливо зареєструватись на допомогу від держави. Для цього необхідно звернутись в Міністерство соціального захисту, ЦНАП або дистанційно через портал «Дія». Після успішної реєстрації, отримання довідки та подачі заявки стає можливим отримання грошової допомоги.


Як нараховується грошова допомога ВПО

  • Діти та люди з інвалідністю будуть отримувати грошову допомогу в розмірі – 3000 гривень.
  • Всі інші особи будуть отримувати 2000 гривень на місяць.

Виплати будуть надходити на банківський рахунок який заявник вкаже при реєстрації. Реєстрація і взяття на облік вже доступні громадянам в Центрах надання адміністративних полуг, держадміністраціях, виконавчих органів міських, районних у містах рад, уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради. На порталі «Дія» ця послуга стане доступною до кінця поточного місяця.

Запропоновані послуги
Воєнні послуги
Допомога призовникам
Допомога призовникам
~ 3500
 
грн
FREE
Воєнні послуги
Допомога емігрантам
Допомога емігрантам
~ 1800
 
грн
Воєнні послуги
Допомога військовим
Допомога військовим
~ 3600
 
грн
Захист прав
Дозвіл на зброю
Дозвіл на зброю
~ 2500
 
грн
FREE
Схожі новиниВсі новини