Як зареєструвати народження дитини за кордоном
Війна

Як зареєструвати народження дитини за кордоном

Війна
Дата публікації:
24 квітня 2022
Переглядів:
1053
Зареєструвати народження дитини за кордоном можна у консульстві України


Як зареєструвати народження дитини за кордоном

Війна змусила багато родин залишити свій рідний дім і почати нове життя за кордоном. Люди, які планували завести сім'ю, побудувати будинок та щасливо жити, втратили свою мрію. Багато сімей, які чекали на дитину, змушені розбиратися у всіх правових нюансах за кордоном самостійно і на ходу адаптуватися. Як зареєструвати народження дитини за кордоном актуальне питання для таких сімей, спробуємо розібратися.


При народженні дитини не на території України зареєструвати її можна в консульстві, дипломатичному представництві України в країні народження дитини. Реєстрація проходить за адресою реєстрації одного з батьків (адреса за якою проживають біженці при оформленні біженства так само підходить). Заяву повинен подати один із батьків або у разі хвороби, смерті батьків або з інших причин неможливості зареєструвати народження, заяву подає родич або законний опікун.


Терміни та документи для реєстрації дитини

Затягувати з цим процесом не бажано, оскільки документи необхідно подати пізніше одного місяця з народження дитини.

Документи для реєстрації дитини:

  • Документ з медичного закладу про народження дитини (якщо дитина народилася не на території медичної установи, необхідна довідка від лікаря, який приймав пологи на не території медичної установи, у разі прийняття пологів не медичними співробітниками необхідно письмово підтвердити факт народження з двома свідками)
  • Документи, що засвідчують особу батьків - паспорт, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження батьків (у разі подання заяви уповноваженою особою – документ, що підтверджує його повноваження та документ, що засвідчує особу)


Плата за реєстрацію дитини за кордоном

Реєстрація народження, а також видача свідоцтва про реєстрацію цього акта цивільного стану провадиться без стягнення консульського збору. За результатами реєстрації цього акта видається свідоцтво про народження.


На нашому сайті ви можете знайти юриста, який проконсультує з питань міграції за кордон, а також із сімейних питань юридичного характеру.

Запропоновані послуги
Воєнні послуги
Допомога призовникам
Допомога призовникам
~ 3500
 
грн
FREE
Воєнні послуги
Допомога емігрантам
Допомога емігрантам
~ 1800
 
грн
Воєнні послуги
Допомога військовим
Допомога військовим
~ 3600
 
грн
Захист прав
Дозвіл на зброю
Дозвіл на зброю
~ 2500
 
грн
FREE
Схожі новиниВсі новини