Як студенту у воєнний час виїхати за кордон
Війна

Як студенту у воєнний час виїхати за кордон

Війна
Дата публікації:
17 травня 2022
Переглядів:
1981
На період мобілізації студентам можна виїхати за кордон

Виїзд за кордон для навчання

З моменту початку війни росії проти України було введено військовий стан, що в свою чергу внесло коригування з виїздом чоловіків за кордон. Після запровадження військового стану чоловікам з 18 до 60 років заборонено залишати країну. Існують винятки у воєнний час для деяких категорій населення, яким можна виїхати за кордон, наприклад, це студенти.

Для людей, які проходять навчання, існує варіант виїхати за кордон для продовження навчання або старту навчання в іноземному вузі, але необхідно розуміти алгоритм дій та необхідні документи для цього.

Спочатку людині, яка отримує/планує здобувати вищу освіту за кордоном необхідно:

  • Звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем прописки для отримання відстрочки від призову та дозволу перетину кордону (для цього необхідно пред'явити докази проходження навчання/початку навчання в іноземному виші);
  • Також необхідно мати закордонний паспорт (ID карта чи паспорт старого зразка не приймається для цієї процедури);
  • Документ, який зможе підтвердити факт навчання за кордоном (договір про початок навчання/продовження навчання, дипломи, довідки з місця навчання).

На даний момент Збройні Сили України при мобілізації не потребують живої сили, оскільки кількість, яку необхідно було вже набрано, а також ряди ЗСУ поповнює величезна кількість добровольців.


На нашому сайті ви можете знайти спеціаліста, який проконсультує з питань перетину кордону, питань з мобілізації та як отримати статус біженця закордоном.

Запропоновані послуги
Воєнні послуги
Допомога призовникам
Допомога призовникам
~ 1800
 
грн
Воєнні послуги
Допомога емігрантам
Допомога емігрантам
~ 2250
 
грн
Воєнні послуги
Допомога військовим
Допомога військовим
~ 3050
 
грн
Захист прав
Дозвіл на зброю
Дозвіл на зброю
~ 2600
 
грн
FREE
Схожі новиниВсі новини