Як студенту у воєнний час виїхати за кордон
Війна

Як студенту у воєнний час виїхати за кордон

Війна
Дата публікації:
17 травня 2022
Переглядів:
2197
На період мобілізації студентам можна виїхати за кордон

Виїзд за кордон для навчання

З моменту початку війни росії проти України було введено військовий стан, що в свою чергу внесло коригування з виїздом чоловіків за кордон. Після запровадження військового стану чоловікам з 18 до 60 років заборонено залишати країну. Існують винятки у воєнний час для деяких категорій населення, яким можна виїхати за кордон, наприклад, це студенти.

Для людей, які проходять навчання, існує варіант виїхати за кордон для продовження навчання або старту навчання в іноземному вузі, але необхідно розуміти алгоритм дій та необхідні документи для цього.

Спочатку людині, яка отримує/планує здобувати вищу освіту за кордоном необхідно:

  • Звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем прописки для отримання відстрочки від призову та дозволу перетину кордону (для цього необхідно пред'явити докази проходження навчання/початку навчання в іноземному виші);
  • Також необхідно мати закордонний паспорт (ID карта чи паспорт старого зразка не приймається для цієї процедури);
  • Документ, який зможе підтвердити факт навчання за кордоном (договір про початок навчання/продовження навчання, дипломи, довідки з місця навчання).

На даний момент Збройні Сили України при мобілізації не потребують живої сили, оскільки кількість, яку необхідно було вже набрано, а також ряди ЗСУ поповнює величезна кількість добровольців.


На нашому сайті ви можете знайти спеціаліста, який проконсультує з питань перетину кордону, питань з мобілізації та як отримати статус біженця закордоном.

Запропоновані послуги
Воєнні послуги
Допомога призовникам
Допомога призовникам
від
 
500
 
грн
Воєнні послуги
Допомога емігрантам
Допомога емігрантам
від
 
800
 
грн
Воєнні послуги
Допомога військовим
Допомога військовим
від
 
500
 
грн
Захист прав
Дозвіл на зброю
Дозвіл на зброю
від
 
500
 
грн
Схожі новиниВсі новини